Drinki wieczorne, Przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Drinki wieczorne
Składniki:
Aleksander
20 ml likieru z czarnych porzeczek
20 ml białego likieru kakaowego
60 ml białego wytrawnego wina
starta gałka muszkatołowa
Do wysokiego kieliszka wlać likier i
mocno schłodzone wino. Zamieszać
i od razu podawać.
W shakerze wymieszać składniki z
lodem. Przecedzić do koktajlówki i
posypać gałką.
Składniki:
Caipirinha
30 ml likieru z czarnych porzeczek
40 ml Cachaca
Do schłodzonego, wysokiego
kieliszka wlać likier, a następnie
szampan. Delikatnie zamieszać i
podawać.
2 łyŜeczki brązowego cukru
Do małej szklanki wycisnąć sok z
połowy limonki i wymieszać z
cukrem. Wlać Cachaca, dodać dwie
ćwiartki limonki i rozkruszony lód.
Dokładnie wymieszać. Podawać ze
słomką.
Składniki:
30 ml nektaru brzoskwiniowego
Do schłodzonego, wysokiego
kieliszka wlać nektar, dopełnić
szampanem. Delikatnie zamieszać i
podawać.
Sherry Cobbler
50 ml sherry
20 ml likieru Orange Curacao
10 ml grenadiny
Rusty Nail
Do szerokiego, płaskiego kieliszka
włoŜyć rozkruszony lód. Wlać
składniki, dokładnie wymieszać. Na
wierzchu ułoŜyć dekoracyjnie
truskawki. Podawać ze słomką.
30 ml szkodzkiej whisky
30 ml likieru Drambuie
Do szerokiej szklanki wrzucić lód,
wlać whisky i likier, dodać skórkę,
zamieszać i podawać.
Składniki:
20 ml wermutu wytrawnego
W shakerze wymieszać składniki z
lodem przez 8 sek. Przecedzić do
koktajlówki.
Kir
Składniki:
20 ml śmietanki
3 kostki lodu
Kir Royal
Składniki:
90 ml wytrawnego szampana
1 limonka
Bellini
90 ml wytrwanego szampana
Składniki:
truskawki
Składniki:
skórka z cytryny
Caruso
20 ml likieru miętowego
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zarabiamykase.xlx.pl