Dobre Rady - KARNAWAŁOWE PRZYJĘCIE, Przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->NiewyobraŻasz sobie obiadubezmięsa?Zobacznajlepsze,sprawdzone przepisynaszychczytelnikow.il;Pffił|A!!kktrWSPRZEDAZYOD 12 LISTOPADAodwiedŹnasnaffiwww.facebook.com/przyslijprzepisApetytW*dd\Jesteśpasjonatem gtltcln'ania?Szukaszt'lorvvchinspirat'ji'lDzielsięprzepisamir'ylrzv1aciłrniigrrlrnadźswojerłluLlitlllt''v/v/'\ry'.apetytonlinepl.DOBRERADY3I.tIIł&t'...:.,ł-iSchabzesliwflcąPieczenie:aO1kgna:l012lxrrr;jiPrzygotowanie:ll)ilriillrlPrzepis1gorlzirr;r20minLrto2ząbkiczosnkuo300gsuszonychśliwekc2łyżkioliwy1.Schabumyj iosusz.zrb nacięcie,włż śliwki.Mięsoskrop oliwą.Włż dorękawadopieczenia.2.Piekarnikrozgrzejdotem-peratury200"C.Wstawschab,schabuśrodkowegoPiePrzOsuszoneziola: tymianek,maieraneksOprszl,solą,pieprzemiziołami' Na-trzyjprzeciśniętymprzez pra-skęczosnkiem.Długimnożempieczgodzinę' Zmniejsztem-peratulędo180"C'rękawro-zetnij. Pieczkilkanaście minut,ażschabsięztumieni.DomowaszynkazbazyliąM.nporciiMARYNATAPłzygotowanie:oK.l3gcczlnaoleio2liścielaurowepieczenie:I godzina30minuIoziarnaziela angielskiegoprzenis1&12ina:3. Miękkielnaslo utrzyjzposiekanąbazy|iąi szczyptąatczarnego PiePrzu$b!ina jednolitąma$q!.spy'nkęwyjmii.3'rnaryny,Obezkościa,sl,piępłzIkgszynkiwieprzowejzrobnaciecia. NalÓż maslrl.Mięsoobwiąższnurkiem, po-s1'ppieprzemipapryiiĘ.włozdorękawadopleczenia,obłÓż1. Szynkęnalrzyisolą i pie-prĘem.Warzywaipomarafr_'paprykaa1marchewkaa1cebulao'll2seleraa1pomaranczaopęczekbazyliio1/2kostkimasłaosłodkamielonaczępokrjwplastry,obł ższYnkq.2.Maryrrata:l/2szl<lanki ole-iuwynlicsz,rizl/3szklankiwarzywami ipomarafrczą,podlej malynatą.Rękawwody.l)tltl,ljliśtit',pieprziziele.Zalc1szyllliq'Odstawnakilka gtlclzillltIllll.lnoc.zwiąż. Piecz75minutsięwl80'C.Rękawrozetnij.pieczleszcze15minut, abyszynkazrumieniła.4DOBRERADYDOBRE RADY5-Wi'S{"t,'TradycyinytatarPrzepisna:Przygotowanie:Chlodzenie:2{)ililrrulok. 20ll1lrlrc1iośWieżozmielonyczarnypieprzoliwaWyrb najednolitą gładkąmaSę.rninuta2. Cebuleo3łyżkikaparowo500g polędwicyWo|oweia5żłtekO2czerwonecebulea4ogorki kiszonet. Mięsooczyśćzbłon,umyj,osuszidokładnieposiekajlub zmiel. Dodaj2łyżkioli-wy, doprawsolą ipieprzem.wkostkę'Mięsonałżdowy-iogrkipokrjsmarowanycholiwą filiża-nek,schłodŹ.Porcjetalerze.poOslżłtku.Dookołaroz|Zrwyłznabwgłębienia, wlejżce-bulę,ogrkiikapary.Roladaz boczkuPrzepisna:1012porcjiBgodzin15minuta10ziarenziela2. Roladęrozwif-r,usuriliśclt'Przygotowanie:angielskiego1.Czosnekprzeciśnljprzezpraskę.Boczek umyj,osusz.Pieczenie:ok.1godziny15minutponowrriezwinskorq dogoryiobwiążniti,1ktlcllenną. Natrzyjpaprykąiwltiżd<lrękawadopieczeni.l.I'ill.,lrrrikrotgrzeidotemperaltuyIll0 'C.iziele.BoczekO1kgsurowegoboczkuo3ząbkiczosnkuZobustronnatrzyjpieprzemiczosnkiem.asl1iście1auroweilodwkina8godzin.Ułżzielesolą,Boczek pieczol<.rt,trtlziny.omłotkowanypieprzangielskie,zwiir wroladęasłodka mielona paprykao10-12liścilaurowychskrą dogry. WstawdoRękawrozetnij,pit't'z iasl,czekiikanaście minut,azsl.riI'kasięzrumieni.6DOBRERADYDOBRERADY 7Kulki zniespodziankąPrzepisna:Przygotowanie:Smażenie:Ńl"lsW.:j/lukOsl,pieprz4()lllinuto1łyżeczkacukruok.15rrinutC olejll]2[)dziezcukremnapłtwardo.odcedŹipodzielnamałer-życzki.WystudŹ.o500 gmielonego mięsawieprzowegoo1/2brokułua1l2kalaliorco2iaika1'Mięso wymieszajz jajka-mii2łyżkamibułkitartej'wyrbnajednolitąmasę.Doprawsoląipieprzem.kina jeden kęs. obtocz3.Rożyczkioblep masą mię-sną. ZIep,formując małeku1-w bułcetarte;'i smaż na IoZ-grzanymolejunarumiano.2.Kalafioribrokulumyi,Ku]kiświetniesmakuiąobułka tartaosusz. Ugotujwosolonej wo-zsosem barbecue.;\.It'\t,"Wil*Ą":PulpecikizfetąnazimnoPrzepisna:Przyqotowanie:BJ0sztuk30 minutobulka tartaaolej dosmażeniana ok.15minut.odciśnijidokładnie3. Fetępokrjw nlalą kostkę.Smażenie:ok.l5minuto5o0gmielonegomięsawieprzowegoO2czerstwe kajzerkia100gfetyl-Kajzerkiza|ejwodąiodstaw2.Cebulęzetrzyjnatarceorozdrobnij.Mięsopodzieln;8-I() ptrrcji.Lekkosplaszcz na dłoni. Nakażdą porcjęnałz pokilkakostekfety,anastępniezlep,formującowalne pulpeciki.obtoczwbułcetarte1'.o1iajkoO1cebulaO przyprawa uniwersalnaOsoldużychoczkach. Dodaj do4.Napatelni rozgrzejolej.mięsa,wymieszaj. Wbij;ajkol'włżkajzerki.DoprawPulpecikismażpartiaminaśrednim ogniu,t'bl',rt'.liąc,ażsięrÓwnomiernit'zrtllllienią.Podawaj jakozimną przc|iąskęzapieprzprzyPrawą,soląi pieprzem.Wyrbdłofiminajednolitągładką masę'pikantnymdipem.8DOBRERADY [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zarabiamykase.xlx.pl