Dorada w brzoskwiniach na zimno, Kulinaria, KuchniaTurecka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
Szablon do druku przepisu | Przepisy kulinarne Tesco
Dorada w brzoskwiniach na zimno
stopień trudności:
czas gotowania: 00:20
ilość porcji: 4
Składniki:
1 kg dorady
2 papryki czerwone
1 cebula
½ cytryny
1 puszka brzoskwiń
½ soku z brzoskwiń z puszki
500 ml ketchupu
½ szklanki mąki
56 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Rybę umyj, oczyść z łusek i wnętrzności. Pokrój rybę w dzwonka. Skrop sokiem z cytryny i
posól.
Maczaj rybę w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Odstaw do wystygnięcia. Paprykę, brzoskwinię
i cebulę pokrój w kostkę. Zeszklij cebulę. Oddzielnie na wolnym ogniu smaż papryki, aż zrobią
się miękkie. Przełóż warzywa do większego garnka. Dodaj ketchup, sok z brzoskwiń,
brzoskwinie i usmażoną wcześniej rybę. Duś wszystko pod przykryciem przez ok. 15 min.
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Ryba w brzoskwiniach najlepiej smakuje na zimno. Polecamy włożyć danie na 12 godz. do
lodówki. Można podawać także na ciepło.
1 z 1
2010-06-25 21:26
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • zarabiamykase.xlx.pl